<Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΈΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ,Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΈΡΕΥΝΑ

2 Μαΐ 2016

Πώς να διώξεις με φυσικό τρόπο τις ρυτίδες κάτω απ’ τα μάτια



Όλοι μας ξέρουμε ότι τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής μας. Σε αυτά αντικατοπτρίζεται το τι νιώθουμε. Αυτάαντανακλούν όλα μας τα συναισθήματα σε κάθε μας διαπροσωπική επαφή. Δεν είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τα φροντίζουμε;
Όμως πριν τη φροντίδα τους, ας γνωρίσουμε πρώτα κάποια πράγματα.
Δύο βασικά συστατικά είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα των κυττάρων της επιδερμίδας μας: κολλαγόνο και ελαστίνη. Είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνικών ινών, οι οποίες επιτρέπουν στο δέρμα μας να δείχνει νέο και υγιές. Το πρόβλημα είναι ότι, με την πάροδο του χρόνου, η φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, με το αποτέλεσμα να αντανακλάται στην ίδια μας την επιδερμίδα- λεπτότερη, πιο εύθραυστη και με μειωμένα επίπεδα ανάπλασης.
Το πρόβλημα, μάλιστα, γίνεται πιο έντονο στις ανατολικές χώρες με την έντονηηλιοφάνεια και την έκθεση σε αυτήν. Ειδικά όμως η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στον ήλιο. Και αυτό συμβαίνει, γιατί αυτό το τόσο λεπτό στρώμα δέρματος βρίσκεται ούτως ή άλλως εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Μέχρι και τα ίδια μας τα γονίδια παίζουν ρόλο, και μάλιστα πρωταγωνιστικό, στην εμφάνιση των ρυτίδων κάτω από τα μάτια. Ευτυχώς για μας, η μητέρα Φύση μάς προίκισε για άλλη μια φορά με φυσικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία κάνουν ακριβώς αυτό- μας βοηθούν να παρέμβουμε στην κληρονομική αυτή προδιάθεση και, φυσικά, να μειώσουμε σημαντικά την ένταση των ρυτίδων μας.
Εδώ θα βρείτε λοιπόν μερικά tips και σπιτικά… γιατροσόφια. Εάν τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας, θα δείτε σίγουρα τις ρυτίδες σας να μειώνονται.
Αβοκάντο
Πέρα από αποδεδειγμένα εξαιρετική και θαυματουργή τροφή, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη αυτή ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου- συστατικό υπεύθυνο, όπως είπαμε, ώστε η επιδερμίδα να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα σημάδια γήρανσης. Επίσης, βοηθάει και σε άλλα προβλήματα, όπως η δερματίτιδα και τα σπυράκια. Μια καλή μάσκα από αβοκάντο θα ενυδατώσει πολύ το δέρμα γύρω από τα μάτια και θα το ενισχύσει με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζεται για να τραφεί. Με τον καιρό, θα συνειδητοποιήσετε ότι ο συνδυασμός βιταμινών Β και Ε θα σας χαρίσει ξανά την όμορφη και νεανική σας επιδερμίδα.
Αγγούρι
Τα αγγούρια θεωρούνται μια εξαιρετική επιλογή για την απαλλαγή από τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Το 96% τους αποτελείται από νερό, περιέχουν βιταμίνη C, E και διάφορα πολύτιμα έλαια. Ο καλύτερος τρόπος για να τα χρησιμοποιήσετε είναι να βάλετε λίγο από το χυμό τους (οι φέτες αγγουριού βολεύουν εξίσου) στην περιοχή που υπάρχουν ρυτίδες. Οι φυσικές ιδιότητες του αγγουριού θα περιορίσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, θα σας απαλλάξουν από τις αντιαισθητικές σακούλες γύρω από τα μάτια και θα φρεσκάρουν τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια.
Ασπράδι αυγού
Τα ασπράδια από το αυγό φημίζονται για την ελαστικότητα που προσδίδουν στην επιδερμίδα μας. Σφίγγουν τη χαλαρή επιδερμίδα και, ως εκ τούτου, αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα για την απαλλαγή από τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.
Extra tips
Πίνετε άφθονο νερό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να διατηρούμε ενυδατωμένο τόσο το σώμα όσο και την επιδερμίδα μας. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μια ενυδατική λοσιόν που θα κρατήσει μακριά την επιδερμίδα από την αφυδάτωση και, επίσης, το σχηματισμό των ρυτίδων κάτω από τα μάτια.
Πριν τον ύπνο, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Αυτό θα ενυδατώσει και θα απαλύνει τις γραμμές έκφρασης.
Είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε καλά. Οι συνέπειες από την έλλειψη ύπνου είναι σοβαρές και σίγουρα άμεσες, όταν πρόκειται για το δέρμα μας. Απόδειξη οι σακούλες κάτω από τα μάτια και η αφυδατωμένη, ζαρωμένη επιδερμίδα.
Χρησιμοποιήστε μια σκιά ματιών που δημιουργεί ένα φωτεινό και λαμπερό αποτέλεσμα. Εάν είναι και σε μορφή κρέμας, ακόμα καλύτερα. Η ενυδατική της σύνθεση θα απαλύνει τις γραμμές έκφρασης. Σκιές σε μορφή σκόνης δεν ενδείκνυνται, καθώς στεγνώνουν το δέρμα και τονίζουν τις λεπτές γραμμές του προσώπου.
Σπιτικό… γιατροσόφι
Ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο, γάλα και ροδόνερο. Εφαρμόζουμε το μείγμα με λίγο βαμβάκι στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Το αποτέλεσμα θα φανεί αμέσως στην επιδερμίδα και η περιοχή θα δείχνει πιο ξεκούραστη.
Προσοχή! Ποτέ δε τραβάμε το δέρμα μας όταν απλώνουμε μια λοσιόν ή μάσκα. Εφαρμόζουμε το προϊόν σε μικρές ποσότητες μέχρι η επιδερμίδα να το απορροφήσει τελείως. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε σχολαστικοί στην εφαρμογή τους εάν θέλουμε να δούμε πραγματικά αποτελέσματα.
Και τέλος, μια μικρή άσκηση για να ξεκουράσουμε το πρόσωπό μας και να διατηρήσουμε τη νεανική όψη γύρω από τα μάτια.
Όταν αισθανόμαστε ένταση στα μάτια, τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά τα ανοίγουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, τεντώνοντας τους μύες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμα.
Και μη ξεχνάτε! Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη. Επομένως, δεν την τρίβουμε, ξύνουμε ή κακομεταχειριζόμαστε.
το διαβάσαμε από flow magazime.